Herinneringen aan Doe Dans

Doe Dans Festival


Doe Dans was voor veel volksdansers een bekend festival. Ook een aantal leden van IdÉ ging jaarlijks (eind augustus-begin september) naar dit festival. Het festival van 2016 was een feest maar zoals het zich nu laat aanzien is dat voorlopig de laatste Doe Dans geweest.

Er zijn nieuwe initiatieven. Het is nog afwachten wat de toekomst brengt. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Gezellig groepsgebeuren bij Doe Dans

Doe Dans – een indruk van een deelnemer

Samen met leden van Leanka maken we er elk jaar weer een gezellig dans- en kampeerweekend van. Doe Dans bestaat uit allerlei onderdelen. Er zijn workshops voor jong en oud gedurende het hele weekend. Niet alleen wordt er gedanst, maar er wordt ook gezongen en muziek gemaakt. In het folkcafé kan je wat eten en drinken en luisteren naar muziek. Bijna de hele dag zijn daar optredens van verschillende bands met muziek uit alle delen van de wereld. ’s Avonds zijn er bals met live muziek. Ook zijn er voorstellingen van groepen uit binnen en buitenland. De laatste jaren zijn vooral jonge mensen in de belangstelling.

Ook de specialisten, mensen die studie hebben gemaakt van dansen uit een bepaald gebied bv. Macedonië en Bretagne maken nieuwe dansen en zorgen voor optredens die de moeite waard zijn.

Voetjes van de vloer
Iedereen doet mee
Holland Express

Doe Dans project

Ook was er vaak een Doe Dans project met als doel vernieuwing, creativiteit en talent ontwikkelen en dansers en dansmakers uit te dagen, te prikkelen en te stimuleren. In elk project werd een ander aspect belicht van de internationale dans in Nederland. Voor youtube-filmpjes van het project 2010: ‘Van huis uit’  klik   hier

Beheer